PROCES RUBYGATE

DOKUMENTI SUDA POTVRDILI 'Berlusconi bio organizator divljih bunga-bunga partija'

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi imao je seksualne odnose maloljetnom prostitutkom Ruby, pravoga imena Karima El Mahroug, i bio je šef 'bunga bunga' orgija na kojima su bile djevojke kojima je zadatak bio ispuniti želje gostiju razuzdanih tuluma, poput plesa u krilu i striptiza, stoji u danas objavljenom pojašnjenju milanskog suda.

Nema sumnje da je bivši talijanski premijer bio svjestan da je Ruby maloljetna, ustvrdio je sud u dokumentima u kojima pojašnjava osuđujuću presudu kojom bivšeg premijera šalju u zatvor na sedam godina. Riječ je o objedinjenoj kazni za utaju poreza od jedne godine i šest godina za zloporabu položaja i seks s maloljetnom prostitutkom.

Potrebno je naglasiti kako je Berlusconi žestoko intervenirao i vršio pritisak na policiju, strahujući da bi Ruby mogla otkriti što se događalo na ludim tulumima u luksuznoj vili Silvia Berlsuconija u Arcoreu, navodi se u sudskim dokumentima.

Berlusconi (77) je 1. kolovoza pravomoćno osuđen na izdržavanje zatvorske kazne zbog poreznih prijevara, a u listopadu mu je sud zabranio obavljanje bilo kakve javne dužnosti.

Talijanski senatori glasovat će 27. studenoga o mogućem izbacivanju Silvija Berlusconija iz parlamenta zbog osude za utaju poreza.

Očekuje se da će se Berlusconi žaliti na ovu odluku suda u Milanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:02