KOPNENA INVAZIJA

DONALD TRUMP IMA RJEŠENJE ZA ISLAMSKU DRŽAVU 'Džihadiste trebamo opkoliti, protjerati, a potom prisvojiti njihovu naftu!'

Kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju odobrio bi korištenje američke kopnene vojske u borbi protiv tzv. Islamske države
 David Becker/AFP

NEW YORK CITY - Kontroverzni američki milijarder i kandidat za republikansku nominaciju na nadolazećim predsjedničkim izborima u SAD-u smatra da borbi protiv tzv. Islamske države nedostaju američki vojnici.

'Oni imaju puno novca zato što imaju naftu. Odakle god crpe nafte, od tamo ih trebamo izgnati, tako bismo im oduzeli primarni izvor bogatstva. To bi se moglo postići kada bismo imali vojsku na tlu. Tada bismo ih prvo opkolili, zatim bismo ih protjerali i uzeli im naftu te je prisvojili za našu zemlju', rekao je Donald Trump prilikom gostovanja u jutarnjoj emisiji na televizijskoj postaji MSNBC, a prenosi PlanetSiol.net.

Osim toga, da bi Islamsku državu odsjekli od njihovih izvora prihoda, Trump smatra da bi sljedeća meta u borbi protiv džihadista trebao bi biti njihov novac pohranjen u bankarskom sustavu, no nije htio dodatno elaborirati što pod time misli.

Američki predsjednik Barack Obama protiv je slanja kopnenih snaga u borbu protiv Islamske države te je umjesto toga odabrao zračne napade na strateški važne mete unutar Islamske države. Washington je nedavno s Turskom postigao dogovor o korištenju njihovih zrakoplovnih baza na granici sa Sirijom u svrhu daljnjih napada na Islamsku državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:16