POČETAK KAMPANJE?

Donald Trump na Twitteru objavio bizarni video spot koji nalikuje na predizborni

U spotu se kaže da se Trump zalaže za ‘slobodu‘, ‘pravdu‘, ‘vojnu moć‘, ‘mir‘, ‘red‘ i ‘našu zastavu‘
Trump grli zastavu
 Pool/abaca/Abaca Press/Profimedia

Uskoro bivši američki predsjednik Donald Trump objavio je u ponedjeljak na Twitteru video koji izgleda kao predizborni spot u kojem se ponavljaju njegove tvrdnje da je naklonjen radnicima i oružanim snagama, a zbog dojma koji spot ostavlja, mnogi naslućuju da se radi o početku njegovog križarskog pohoda na novi mandat u Bijeloj kući 2024. godine, piše Independent.

Video počinje prizorima Bijele kuće i Trumpa dok se na ekranu izmijenjuju poruke 'Trump se zalaže za Ameriku' i 'Trump se zalaže za američke poslove'. Nakon Bijele kuće, nastavljaju se prizori Trumpa u raznim tvornicama i poslovnim jedinicama.

Dalje se u spotu kaže da se Trump zalaže za 'slobodu', 'pravdu', 'vojnu moć', 'mir', 'red' i 'našu zastavu', te se Trumpa prikazuje s manjinskim skupinama, vojnicima i svjetskim vođama. Video završava prizorom Trumpa koji grli američku zastavu.

Video je dosad pregledan više od 4,6 milijuna puta i podijeljen gotovo 50.000 puta.

Reakcije na video su podijeljene: od onih koji Trumpu daju podršku pa do onih koji kažu da je video zapravo posve bizaran.

Neki izvještaji iz Bijele kuće kažu da se Trump pripremao obznaniti da kreće u utrku za mandat 2024. otprilike u isto vrijeme za kada je predviđena inauguracija Joea Bidena.

U članku na portalu Axios ranije se spekuliralo da će predsjednik iskoristiti trenutak i organizirati veliki skup na kojem će objaviti svoju kandidaturu za predsjednika 2024. godine, o čemu se već naveliko govorka među njegovim pristašama, iako službene potvrde još nema.

Iako je Trumpov rejting pao, istraživanje tvrtke Gallup pokazalo je da ga 87 posto republikanskih glasača i dalje podržava. CNN-a navodi da niti jedan predsjednik koji je izgubio izbore, nije napustio Bijelu kuću s većom podrškom primarnog biračkog tijela svoje stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:16