100 DANA OD IZBORA

Donald Trump na udaru žestokih kritika, ali on i dalje vjeruje u ‘tihu većinu‘

Biden nema ništa! Tiha većina će odlučiti 3. studenoga", dodao je 74-godišnji predsjednik
Donald Trump
 Nicholas Kamm/AFP

Na udaru kritika zbog vođenja pandemije, američki predsjednik Donald Trump je 100 dana prije izbora spomenuo "tihu većinu" kojoj vjeruje, iako nova istraživanja pokazuju da ga je u nekoliko ključnih država pretekao demokratski kandidat Joe Biden.

"Trumpova kampanja ima više entuzijazma, prema mišljenju brojnih promatrača, od bilo koje druge kampanje u povijesti naše velike zemlje, čak i od one 2016.", tvrdio je na Twitteru u pokušaju pronalaženja elana koji je doveo do njegove iznenadne pobjede prije četiri godine.

"Biden nema ništa! Tiha većina će odlučiti 3. studenoga", dodao je 74-godišnji predsjednik. Istraživanja govore da ga je Biden u nekoliko država pretekao za prosječno osam bodova.

U nedjelju su nova istraživanja objavljena na kanalima NBC i CNN predstavila demokratskog kandidata kao vodećega u tri države u kojima je Trump pobijedio 2016. godine, u Arizoni, Floridi i Michiganu.

Trump je dugo minimalizirao obim pandemije dok je broj novozaraženih svakodnevno eksplodirao, posebice na jugu i zapadu Sjedinjenih Država, najpogođenije zemlje na svijetu s 146.500 umrlih.

Zatim je posljednjih dana priznao da se stanje pogoršalo i jasno preporučio nošenje zaštitnih maski, što je dosada odbijao za razliku od Joea Bidena koji se mjesecima ne pojavljuje u javnosti bez njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2022 19:15