HLADAN TUŠ

Donald Trump pretrpio je novi veliki udarac, i to od čovjeka od kojeg je to najmanje očekivao!

Na direktno pitanje hoće li podržati Rona DeSantisa ako se kandidira za predsjednika, Musk je odgovorio ‘da‘

Donald trump

 Al Diaz/Zuma Press/Profimedia/Al Diaz/zuma Press/profimedia

Donald Trump pretrpio je veliki udarac. Elon Musk javno se opredijelio za njegovog najvećeg rivala u kandidaturi za američkog predsjednika, guvernera Floride Rona DeSantisa.

Republikanci će za svog predsjedničkog kandidata na američkim izborima 2024. godine birati između Trumpa i DeSantisa pa je Muskova podrška guverneru Floride ogroman korak unazad za Donalda Trumpa. Iako je Twitter u problemima i napušta ga veliki broj slavnih, još uvijek je američka društvena mreža broj jedan i utjecaj je neminovan.

Muskova podrška DeSantisu veliko je iznenađenje. Jedan od prvih poteza nakon kupovine Twittera bio je vraćanje računa Donaldu Trumpu koji je s te mreže protjeran nakon huškanja huligana u napadu na američki Kongres kad je izgubio predsjedničke izbore.

image

Elon Musk

Frederic J. Brown/Afp

To je protumačeno kao njegova podrška bivšem predsjedniku, ali Musk je favorizirajući DeSantisa to pobio.

Na direktno pitanje u tvitu, piše Guardian, hoće li podržati Rona DeSantisa ako se kandidira za predsjednika, odgovorio je ‘da‘. Pitali su ga to nakon što je sugerirao kako među demokratima nije pronašao svog idealnog kandidata.

- Moja preferencija za predsjednika 2024. je netko razuman i centrist. Nadao sam se da će to biti slučaj s Bidenovom administracijom, ali dosad sam se razočarao - tvitao je Musk, a prenio Guardian.

Poduzetnikove izjave najjasniji su znak njegove političke podrške nakon što je u lipnju ove godine dao do znanja da još uvijek razmišlja o svojoj republikanskoj sklonosti za predsjednika, ali da "naginje" DeSantisu.

image

Ron DeSantis

Scott Olson/Getty Images Via Afp

Ovaj bi se potez mogao pokazati poticajem za DeSantisa u, kako očekuju republikanci, žestokoj borbi između Trumpa i DeSantisa za predsjedničku nominaciju. U toj se bitci, piše Guardian, očekuje "puno krvi na podu".

Guverner Floride sredinom je ovog mjeseca uvjerljivo pobijedio na izborima, dok je Trump kritiziran zbog neuspjeha republikanaca da isporuče toliko obećani "crveni val" nakon poraza ključnih kandidata koje je podržao.

Iako mu je vratio račun, Trump dosad nije tvitao, a nekad je dnevno objavljivao na desetine tvitova.

Musk je rekao da mu je to ‘u redu‘.

- Važno je da Twitter ispravi ozbiljnu grešku u zabrani njegovog računa, unatoč tome što nije prekršio zakon ili uvjete usluge. Deplatformiranje sadašnjeg predsjednika potkopalo je povjerenje javnosti u Twitter za pola Amerike – izjavio je Musk, prenio Guardian.

Twitter je zabranio Trumpa nakon napada 6. siječnja prošle godine, rekavši da će njegovi postovi "vrlo vjerojatno ohrabriti i nadahnuti ljude da ponavljaju kriminalna djela koja su se dogodila na američkom Kapitolu". Trumpu je nakon nereda zabranjen i pristup Facebooku, Instagramu i YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 20:19