SKANDALOZNA REKLAMA

Donald Trump prima udarac za udarcem, sada ga je uzdrmao Facebook: ‘Kršiš naša pravila‘

Oglasi su sadržavali crveni trokut okrenut naopačke, simbol koji je njemačka nacistička stranka koristila u 2. svjetskom ratu
Donald Trump
 Saul Loeb/AFP

Facebook je uklonio 88 oglasa objavljenih na računima američkog predsjednika Donalda Trumpa, njegove kampanje, te na računu potpredsjednika Mikea Pencea. Priopćeno je da su oglasi uklonjeni zbog kršenja Facebookove politike protiv širenja mržnje.

Svi ti identični oglasi sadržavali su crveni trokut okrenut naopačke. Simbol je to koji je njemačka nacistička stranka koristila u Drugom svjetskom ratu za označavanje političkih disidenata u koncentracijskim logorima. Ti su oglasi privukli pažnju nekih korisnika Twittera, koji su reagirali i istaknuli povijesno značenje tog simbola, piše NBC News.

Glasnogovornik Facebooka u priopćenju je napisao da su te objave kršile politiku kompanije, zbog čega su uklonjene.

'Naša politika zabranjuje korištenje simbola mržnje', priopćeno je iz Facebooka.

Ostali oglasi sadržavali su različite slike, uključujući i uskličnike i znakove 'stop'. Oni su još uvijek vidljivi na Facebookovom popisu oglasa.

Sporni su oglasi objavljeni s tri stranice: službene Facebook stranice američkog predsjednika, stranice potpredsjednika, te sa Facebook stranice Trumpove kampanje.

Na Twitter računu Trumpove kampanje objavljeno je da taj simbol nije u bazi podataka simbola mržnje, a dodaje se i da je crveni trokut okrenut prema dolje simbol kojeg koristi Antifa.

Na uklonjenim je oglasima pisalo da 'opasne bande krajnjih ljevičara trče ulicama i uzrokuju potpuno rasulo'.

'Molim upišite svoje ime odmah i stanice uz predsjednika i njegovu odluku da Antifu proglasi terorističkom organizacijom', pisalo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:34