POBJEDA ŽIVOTA

DOŠAO NA SVIJET NAKON NAJSTRAVIČNIJEG MOGUĆEG SCENARIJA Dječačić koji je nasilno izrezan iz brutalno ubijene majke pokazuje znakove oporavka

 
 Facebook

Beba koju je ubojica nasilno izrezala iz utrobe nakon što joj je udavila majku pokazuje znakove oporavka i uspjela je samostalno disati kad su je liječnici skinuli s aparata, javljaju američki mediji.

Monstruozni zločin

Dječačić Yovani Lopez, kojem je sad šest tjedana, došao je na svijet u jednom od najnasilnijih zamislivih scenarija, čije je otkriće duboko šokiralo građane Chicaga.

Dječakova majka, 19-godišnja Marlen Ochoa-Lopez, bila je u zadnjem mjesecu trudnoće kada je dobila ponudu na Facebook grupi za mame da pokupi besplatnu odjeću za bebe. Kada je došla u kuću, dočekala ju je 46-godišnja Clarisa Figueroa. Ubrzo nakon što je zatvorila vrata počela ju je daviti dok ju nije usmrtila, a nakon toga je zločin postao zvjerski.

Cook County Sherriff

Figueroa je nožem izrezala utrobu Ochoe-Lopez, izvadila bebu i potom nazvala hitnu pomoć, tvrdeći da je upravo rodila i da beba ne diše.

Dječak je dovezen u bolnicu, a liječnici mu nisu davali velike šanse za preživljavanje.

Iako je Figueroa bila prekrivena krvlju Ochoe-Lopez kada je dovezena u bolnicu i premda je na ginekološkom pregledu bilo očigledno kako nije bila trudna niti je rodila, bolnica je propustila obavijestiti policiju.

Figueroa se do daljnjega pravila da se radi o njezinoj bebi, a čak je pokrenula i GoFundMe stranicu za grupno financiranje u kojoj je tražila financijsku pomoć za uzdržavanje “svojeg” djeteta.

Tek nakon što su prijatelji Ochoe-Lopez, koja se 7. svibnja već dva tjedna vodila kao nestala, otkrili da je zadnji kontakt na Facebooku imala u grupi za trudnice i prijavili to policiji, istražitelji su naložili DNK testiranje bebe i izdali sudski nalog za izuzimanje bolničke dokumentacije.

Tjedan dana poslije tijelo Ochoe-Lopez pronađeno je u kanti za smeće iza kuće obitelji Figueroa. Osim Clarise, uhićena je i njezina 23-godišnja kćer Desiree, kao i Clarisin partner Piotr Bobak, koji su optuženi za prikrivanje ubojstva.

Nakon DNK testiranja, maleni Yovani Lopez konačno se prvi put našao u očevim rukama. Prema riječima odvjetnika obitelji Ochoe-Lopez, Franka Avile, Yovani od jučer može disati i bez pomoći aparata.

Facebook

Dalek put

“Pred bebom je i dalje dalek put, no bori se i preživljava”, izjavio je Avila za medije.

Načelnik čikaške policije Eddie Johnson održao je konferenciju za novinare na kojoj je izrazio šok zbog tog uznemirujućeg zločina. “Ne mogu se čak niti praviti da znam kroz što sad prolazi obitelj”, rekao je. “Trebali bi slaviti rođenje djeteta. Umjesto toga, tuguju zbog smrti majke, a možda će tugovati i zbog djeteta.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:24