VIJETNAM

Dostavljač u maniri filmskog superjunaka spasio djevojčicu (2) koja je pala s 12. kata nebodera

Dostavljač se morao baciti kako bi uhvatio djevojčicu jer je u trenutku kada je počela padati izgubio ravnotežu
Prizor iz snimke incidenta
 Screenshot/YouTube

Dostavljač Nguyen Ngoc Manh (31) u nedjelju je u maniri filmskog superjunaka spasio dvogodišnjakinju koja je pala s balkona na 12. katu stambene zgrade u glavnom gradu Vijetnama Hanoiju, piše The Guardian.

Nguyen je sjedio u svome autu kada je u 17 sati čuo dijete koje plače. Ubrzo nakon toga čuo je i plač žene pa je provirio kroz prozor svoga automobila ne bi li vidio što se događa.

Lokalnim je medijima rekao da je prvo pomislio da dijete samo nekontrolirano plače bez nekog uistinu važnog razloga, ali da je brzo shvatio da je nešto drugo posrijedi. Dijete je, naime, bilo na visini od 50 metara.

- Vidio sam djevojčicu kako se penje preko ograde balkona, rekao je.

Nguyen je iskočio iz svog automobila, preskočio ogradu i popeo se na metalnu nadstrešnicu ispod koje su smješteni agregati.

- Popeo sam se na dva metra visoku nadstrešnicu kako bih bio u dobroj poziciji da uhvatim djevojčicu, rekao je Nguyen, koji je, prema pisanju Vietnam Timesa, još drhtao dok je davao izjavu medijima.

Baš u trenutku kada je dvogodišnjakinja počela padati, izgubio je ravnotežu, ali uspio se baciti prema naprijed ne bi li je pokušao uhvatiti.

- Pokušao sam ispružiti ruku i morao sam se vraški potruditi da je uhvatim, rekao je, dodavši da se nadao da će onemogućiti da djevojčica padne ravno na tlo.

U videu incidenta koji je snimljen s obližnje zgrade može se vidjeti kako se djevojčica popela preko balkonske ograde i dospjela na tanak rub.

Stanari zgrade nasuprot one na kojoj se odvijala drama dozivali su djevojčicu koja se nekoliko sekundi držala za balkonsku ogradu prije nego što je pala.

Na snimci nadzorne kamere vidi se da je Nguyen uspio donekle ublažiti pad, ali je dijete od siline udarca ipak snažno odskočilo, a na nadstrešnici je nastalo i udubljenje.

- Odmah sam je uzeo u naručje, zagrlio i uvidio da joj krv curi iz usta. Jako sam se uplašio, rekao je Nguyen.

Djevojčica je poslije pada odvedena u obližnju bolnicu, gdje je utvrđeno da je iščašila kuk, ali čini se da nema drugih ozljeda.

Liječnik Le Ngoc Duy rekao je da je djevojčici stavljen gips te da je trenutno na promatranju.

Upozorenje: Snimke su uznemirujuće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 19:33