‘LIŠEN PRAVA NA ŽIVOT‘

Doveli ga u sudnicu u zaštitnom odijelu, nekoliko trenutaka poslije osudili su ga na smrt!

Kineske vlasti na smrt su osudile muškarca Lina Jiancaia za ubojstvo dvogodišnjeg sina svoje djevojke
 Weibo/Intermediate People‘s Court Xian

Kineske vlasti na smrt su osudile muškarca Lina Jiancaia za ubojstvo dvogodišnjeg sina svoje djevojke. Tijekom suđenja ustanovljeno je da je Lin duže vrijeme maltretirao svoju žrtvu te ju je ubio 2019. godine.

Kako javljaju kineski mediji, ubojica djeteta na sud u sjeverozapadnom gradu Xi'anu došao je u utorak pod potpunom zaštitom zbog koronavirusa. Osim zaštitne maske, nosio je zaštitno odijelo i naočale.

Rekonstrukcija događaja utvrdila je da se Lin uselio svojoj djevojci Xu tijekom studenog 2018. S njima je živio i njezin dvogodišnji dječarac Tang Yuan.

image
Suđenje Linu Jiancaniu u Kini
intermediate people‘s court xian

Idila je potrajala sve do srpnja 2019., kada je Xu otkrila da Lin konstantno maltretira te psihološki i fizički zlostavlja Tanga. Kobnog 24. srpnja Lin je kući s posla došao pod utjecajem alkohola. Potpuno van kontrole, pomahnitali je ubojica daskom za rezanje počeo udarati svoju djevojku i njenog sina po glavi. Maleno dijete u više je navrata svom snagom bacio u zid te ga opetovano snažno udarao..

Dječarca je potom utapao u lavabou kupaonice te ga dokrajčio usuvši mu u grlo veliku količinu žestokog alkohola, a tijekom cijele stravične epizode teške ozljede pretrpjela je i majka Xu.

Lin je nedugo nakon incidenta uhićen, a sada je na sudu proglašen krivim te je osuđen na smrt, odnosno, "lišen je političkog prava na život".

Kada će presuda biti izvršena zasad nije poznato. Također nije poznat ni motiv, no vlasti kažu kako je Lina do ovog zastrašujućeg zločina dovela "trivijalna stvar", ne otkrivajući detalje, javlja Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:52