CARRIE SYMONDS

Downing Street 10 dobiva i drugog stanara: stiže djevojka Borisa Johnsona

Carrie Symonds
 REUTERS

Premijer Boris Johnson preselit će u ponedjeljak u premijersku rezidenciju u Downing Streetu 10, a pridružit će mu se i njegova partnerica Carrie Symonds, objavila je Johnsonova glasnogovornica.

Kada je Johnson prošloga tjedna prvi put ušao kroz vrata u No.10 Downing Street kao novi britanski premijer bio je prvi u skoro pola stoljeća kojega nije pratila supruga odnosno supružnik, kada su bile u pitanju premijerke. Umjesto toga njegova partnerica Carrie Symonds, bivša čelnica za komunikacije Konzervativne stranke, stajala je malo podalje s njegovim suradnicima.

Upitana o tome seli li se zajedno s Johnsonom u premijersku rezidenciju i njegova partnerica, glasnogovornica je potvrdila da se premijer danas i službeno useljava i da će i ona tamo živjeti s njim.

Desetljećima se očekivalo da onoga tko je god bio britanski premijer prilikom prvog prelaska praga u rezidenciji u Downing Streetu prati i supruga, a možda i djeca, mašući i otpozdravljajući masi, praćeni budnim okom medija.

No Johnson (55) i njegova supruga Marina Wheeler, koji imaju četvero djece, objavili su u rujnu da žive razdvojeno i da će se nakon 25 godina braka razvesti. Nije za sada poznato je li razvod i okončan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:20