TEŠKA NESREĆA

Drama kod Mostara: Cisterna se survala u Neretvu, ronioci izvukli tijelo vozača, ima i ozlijeđenih

Iz dosad neutvrđenih razloga cisterna s gorivom sudarila se poslije 16 sati s kombijem slovenskih prometnih oznaka
 Viber grupa/CH

Uz pomoć ronilaca izvučeno je tijelo vozača cisterne koja se u četvrtak popodne survala u rijeku Neretvu, a sedam putnika iz kombija s kojim se prethodno sudario zadobilo je lakše ozljede i prevezeni su u bolnicu u Mostaru.

Iz dosad neutvrđenih razloga cisterna s gorivom sudarila se poslije 16 sati s kombijem slovenskih prometnih oznaka 15-ak kilometara sjeverno od Mostara u mjestu Drežnica, na magistralnom putu M-17, Mostar - Sarajevo. Nakon toga cisterna je sletjela u Neretvu, a riječna struja odvukla ju je stotinjak metara nizvodno.

Kako je objavio portal Dnevni avaz, poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog. Na mjesto tragedije stigli su sinovi nesretnoga čovjeka koji su utvrdili njegov identitet.

Za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka bio je Boštjan Furek iz Ptuja. Kako se doznaje, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kad je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru, a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne pokušao je izbjeći direktan sudar.

Na površini Neretve uslijed nesreće nastala je velike naftna mrlja.

Nije poznato je li bilo drugih putnika u cisterni.

U kombiju slovenskih prometnih oznaka po navodima glasnogovornice Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru sedam putnika zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Oni su vozilima hitne pomoći prevezeni u Centar urgentne medicine gdje im je pružena pomoć.

Više sati je zbog prometne nesreće bio potpuno obustavljen promet na magistralnoj prometnici M-17 između Mostara i Sarajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:22