ŠOKANTNE SNIMKE

Drama na jednom od najvećih aerodroma u Europi! ‘U sat vremena vidjeli smo 25.000 munja, pogledajte avione...‘

Zbog goleme količine oborina, munja i jakog vjetra letovi su otkazivani i preusmjeravani, a putnici su zapeli u zrakoplovima

Nevrijeme u zračnoj luci u Frankfurtu

 /Screenshot/twitter

Zbog obilnih padalina u Frankfurtu u srijedu su u tamošnjoj najvećoj njemačkoj zračnoj luci otkazani deseci letova. Zbog pravog potopa na pisti neki se putnici nisu mogli iskrcati iz zrakoplova koji su već sletjeli. Ukupno je 70 letova otkazano zbog obilne kiše i udara munja u središnjoj Njemačkoj, prenosi Deutsche Welle.

Do kasno navečer velike količine vode nakupile su se u dijelovima uzletno-sletne staze, ostavljajući putnike zatočene u zrakoplovima.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka iz zračne luke na kojoj se vide zrakoplovi parkirani u dubokoj vodi, dok u pozadini sijevaju munje. Pojavile su se i snimke na kojima se vidi kako se voda u potocima slijeva po stepenicama i kroz zatvorena vrata u zračnoj luci.

Zemaljske usluge dva su sata bile u zastoju. Više od 23 planirana dolazna leta u zraku preusmjerena su iz Frankfurta zbog zabrane noćnih letova i situacije s poplavama.

Prema prvim procjenama Zračne luke Frankfurt, nevremenom je bilo pogođeno više od tisuću putnika.

Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je prethodno upozorenje za cijelu pokrajinu Hesse.

Kiša, olujni vjetar i munje koje su pratile jake grmljavinske oluje uzrokovale su angažman brojnih vatrogasnih postrojbi u pokrajini Hesse, gdje se i nalazi zračna luka.

Između 20 sati. i 23 sata po lokalnom vremenu, meteorološki ured izvijestio je o količinama oborina do 60 litara po kvadratnom metru u nekim dijelovima regije.

Meteorolozi su zabilježili više od 25.000 munja u razdoblju od jednog sata, izvijestila je lokalna javna televizija Hessische Rundfunk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:36