ZATOČENI NA OTOKU

DRAMA NA KANARSKIM OTOCIMA, CIJELI HOTEL PRETVOREN U KARANTENU Zatvoreno tisuću turista nakon što je talijanski liječnik bio pozitivan na koronavirus

 Frank Fleischmann / imageBROKER / Profimedia

Hotel na Kanarskim otocima u utorak je stavljen pod karantenu nakon što je dan ranije tamo zabilježen slučaj koronavirusa.

Oko tisuću turista u hotelu na španjolskom otoku Tenerife, na Kanarskom otočju, stavljeno je u utorak u karantenu nakon što je talijanski liječnik koji je ondje na odmoru bio pozitivan na koronavirus.

Liječnik iz talijanske sjeverne regije Lombardije sam se dobrovoljno prijavio na analizu pošto je posumnjao da ima koronavirus. Sa suprugom se nalazi na odmoru u hotelu „H10 Costa Adeje Palace“ na jugu Tenerifa.

Liječnička služba na Kanarskim otocima pokrenula je protokol nakon što su nalazi pokazali da je Talijan zaražen. Policija je zatvorila u karantenu oko tisuću turista koji se nalaze u tom hotelu. Svi će biti podvrgnuti testiranju, a talijanski liječnik je prevezen u lokalnu bolnicu.

Riječ je o trećem slučaju identificiranom u Španjolskoj, nakon njemačkog turista na La Gomeri, još jednom kanarskom otoku, te Britanca na Mallorci, jednom od Balearskih otoka.

Španjolski mediji poput novina Diario de Avisos i El Pais također pišu o zatvaranju hotela.

"S prozora vidimo da su vani snage sigurnosti i oko 50 zaposlenika hotela", rekao je britanski gost Christopher Betts za Reuters. Otkrio je kako je zatraženo da svi gosti ostanu u svojim sobama.

Betts je kazao da im je dopušteno da doručkuju u hotelskom restoranu te kako još nisu testirani na virus.

"Nismo dobili nikakve informacije".

Britanska državljanka Hannah Green (27) koja je na Tenerife doputovala sa dečkom i jednogodišnjim sinom iapričala je za The Guardian da proživljava 'odmor iz pakla'.

- Stigli smo u nedjelju, ali uopće nismo napuštali hotelsku sobu. Prvo zbog pješčane oluje, a sad zbog koronavirusa, rekla je i požalila se da je komunikacija s osobljem hotela jako loša.

- Probudili smo se i pronašli poruku gurnutu ispod vrata da zbog zdravstvenih razloga ne napuštamo sobu. Odmah sam pozvala recepciju, ali nam oni ništa nisu znali reći. Tek sam na mobitelu shvatila o čemu je riječ, na Googleu sam pročitala da je muškarac iz našeg hotela pozitivan na koronavirus. Pretpostavila sam da je riječ o tome. U međuvremenu nam se nitko iz hotela nije obratio i rekao što se događa, rekla je.

Kaže da nije napuštala sobu iako se neki ljudi kreću po hotelu.

- Mi smo u sobi s našom bebom, zubrinuti smo. Iskreno, ovo je odmor iz pakla.

Kanarski otoci ovaj su tjedan očekivali desetke tisuća gostiju zbog karnevalskih događanja.

Južni dio Tenerifa sa svojim pješčanim plažama i brojnim hotelima masovno je odredište europskih turista. Kanarski otoci nalaze se uz zapadnu obalu Afrike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2022 03:44