NASILJE NA ULICAMA

Drama u centru Ljubljane, prosvjednici gađali policajce bocama i petardama, stradala i TV ekipa

Policija je izvijestila da se okupilo stotinjak ljudi, a RT Slovenije da iza prosvjeda stoji organizacija Anonymus Slovenija.
Prosvjed u Ljubljani
 Screenshot/youtube

U središtu Ljubljane danas poslijepodne izbili su sukobi na prosvjedima, a policija je bila prisiljena upotrijebiti vodeni top, javljaju slovenski mediji. Među napadnutima je bila i televizijska ekipa Planet TV-a.

Prema pisanju portala Siolnet., prosvjednici su policajce naprije vrijeđali, a onda se vrijeđanje pretvorilo u fizički sukob. Policajce su gađali raznim predmetima, a policija je uzvratila vodenim topovima. Sve je iz zraka nadgledao policijski helikopter, a prosvjednike su rastjerivali i policajci na konjima.

Sukobi su počeli na Trgu Republike, a poslije su se prosvjednici opet okupili kod Cankarjeva doma i još jednom policiju gađali bocama, bakljama i petardama. Neki od predmeta pogodili su i novinarsku ekipu Planeta, koja je u zadnjem trenutku uspjela izbjeći fizičke sukobe prosvjednika i policije.

Policija je izvijestila da se na Trgu republike okupilo stotinjak ljudi, a Radio televizija Slovenija javlja da iza prosvjeda stoji organizacija Anonymus Slovenija.

Policija je u srijedu upozorila da je okupljanje ljudi i dalje zabranjeno zbog loše epidemiološke situacije uslijed pandemije koronavirusa te da skupovi i slična događanja nisu dopuštena. Istaknuli su kako to ne dovodi u pitanje pravo na okupljanje i slobodu izražavanja, ali da su uvedene mjere od iznimne važnosti za zdravlje svih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:37