NESREĆA

DRAMA U FRANCUSKOM BORBENOM AVIONU Prilikom polijetanja civil neplanirano katapultiran iz aviona tipa Rafale-B, pao na pistu i teško se ozlijedio

 
 YouTube

Francuske vlasti istražuju uzrok neobičnog slučaja koji se dogodio u zračnoj bazi Saint-Dizier u sjevernoj Francuskoj prošlog mjeseca, kada je neimenovani civil ozlijeđen prilikom izbacivanja iz sjedišta vojnog zrakoplova tipa Rafale.

64-godišnjak se, naime, vozio u dvosjedu francuskog ratnog zrakoplovstva koji je polijetao s piste, kada se njegovo sjedalo iz još nepoznatog razloga izbacilo iz ležišta i katapultiralo putnika kroz kupolu zrakoplova. Neimenovani putnik, opremljen padobranom, završio je na pisti, pri čemu je ozlijedio leđa. Odmah je odveden u bolnicu, a glasnogovornik francuskog ratnog zrakoplovstva kazao je da nema razloga za brigu o njegovom zdravlju, kako prenosi Foxtrot Alpha.

Pilot zrakoplova zadobio je ogrebotine po rukama od stakla s probijene kabine, ali je uspio sigurno prizemljiti zrakoplov.

Iz predostrožnosti, zrakoplovi tipa Rafale-B nakon tog incidenta nekoliko dana nisu dobivali dozvolu za polijetanje.

Iako identitet civilnog putnika nije poznat, objavljeno je da nije pripadnik oružanih snaga, koje često na "promatračke" letove pozivaju novinare i političare.

Video testnog katapultiranja iz zrakoplova:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2022 17:34