INCIDENT U VILNIUSU

Drama u litavskoj zračnoj luci: Pogledajte kako je avion iz Milana za dlaku izbjegao tragediju

Izvori bliski avioprijevozniku rekli su da je blato oštetilo stajni trap i područje oko njega. Rekli su i da su se oba motora "nagutala" blata

Incident na aerodromu u Vilniusu

 Screenshot/X

Zrakoplov Airbus A320 litavskog avioprijevoznika Avion Express sletio je u subotu nakratko s jedne od uzletno-sletnih staza Međunarodne zračne luke u Vilniusu u Litvi, što je vodstvo aerodrom natjeralo da je na nekoliko sati zatvore.

Nešto manje od 180 osoba nalazilo se u zrakoplovu koji je u Vilnius iz Milana stigao oko 14 sati po litavskom vremenu. Nakon što je sletio, zrakoplov je zbog nepovoljnih zimskih uvjeta na pisti produžio u blato pored nje.

Na snimci ove neplanirane ekskurzije koja je objavljena na društvenim mrežama može se vidjeti da su motori blato bacali oko, pa i po samom zrakoplovu. Izvori bliski avioprijevozniku rekli su da je blato oštetilo stajni trap i područje oko njega. Rekli su i da su se oba motora "nagutala" blata.

Piloti nisu dopustili da zrakoplov zapne u blatu već su ga uspjeli vratiti na pistu. Da je avion kojim slučajem ostao u blatu, akcija vađenja potrajala bi sigurno više od dva sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:32