ŠTO SE DOGAĐA

Drama u Minsku: Lukašenko iznenada završio u bolnici, policija i vojska blokirali ulice!

Izgledao je ‘umorno i nervozno cupkao nogama‘, a na ‘desnoj ruci mu je bio vidljiv zavoj te se općenito činilo kao da mu nije dobro‘

Aleksandar Lukašenko

 Mikhail Klimentyev/Afp

Bjeloruski diktator Aleksander Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su bjeloruski Euroradio i Belarusian Hajun, piše Yahoo.

Kako su izvijestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 7 navečer. Tijekom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod prismotrom naoružanih čuvara.

Lukašenko se posljednji put pojavio u javnosti 9. svibnja kad je u Moskvi, zajedno s Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobjede. Tada su svi komentirali kako predsjednik Bjelorusije izgleda prilično slabo.

Za razliku od ostalih vođa koji su nazočili proslavi, Lukašenka su morali voziti čak i na sasvim male udaljenosti. Zbog slabosti je čak propustio i službeni ručak s Vladimirom Putinom.

Reuters je primijetio da je Lukašenko izgledao ‘umorno te nervozno cupkao nogama‘, a na ‘desnoj ruci mu je bio vidljiv zavoj te se općenito činilo kao da mu nije dobro‘.

Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobjede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odijelo umjesto vojne uniforme te nije održao govor. I u posljednja dva tjedna prisustvovao je na jako malo događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:25