U TIJEKU VELIKA POTRAGA

DRAMA U 'UKLETOJ' OBITELJI KENNEDY Nestala unuka Roberta F. Kennedyja, ubijenog brata JFK-a: 'Ona i sin ušli su u kanu, ali odveslali su predaleko'

David McKean, Maeve Kennedy Townsend Mckean i njihova djeca
 AFP

U tijeku je velika potraga za 41-godišnjom Maeve Kennedy McKean, unukom ubijenog američkog predsjedničkog kandidata Roberta F. Kennedya, te njezinim osmogodišnjiim sinom Gideonom.

Prema zasad dostupnim informacijama, oni su nestali tijekom vožnje kanuom u četvrtak na području estuarija Chesapeake Bay u saveznoj državi Virginiji.

- Otišli su predaleko i očito se više nisu mogli vratiti - rekao je Maevin suprug David Mckean, javlja BBC.

Čini se da je do nevolje došlo oko 16 sati po lokalnom vremenu kada su ona i sin uskočili u kanu kako bi ulovili loptu koja im je pala u vodu. Prema izjavama lokalnih vatrogasaca, par je viđen pola sata kasnije nekoliko kilometara od obale. Sve je dodatno pogoršao jak vjetar koji je na tom predjelu puhao, uzrokujući visoke valove.

Obitelj moli za razumijevanje

Obalna straža priopćila je da su dosad pretražili nekoliko tisuća četvornih kilometara, no bez rezultata. Za nestalima traga i agencija za prirodne resurse u Marylandu te vatrogasci. U potragu su uključene ekipe na brodovima i helikopterima.

Maeve Mckean kći je Kathleen Kenedy Townsend, bivše guvernerke u Marylandu, a radi kao odvjetnica za javno zdravstvo i ljudska prava. Izvršna je direktorica inicijative Globalno zdravlje pri sveučilištu u Georgetownu.

Obitelj se oglasila priopćenjem u kojem moli za privatnost i razumijevanje u ovim teškim trenucima.

David Mckean zasad nije potvrdio tu informaciju, no marylandski Odjel prirodnih resursa objavio je da je u četvrtak navečer pronađen prevrnuti čamac koji opisom odgovara onom u kojem su bili Maeve i njezin sin. Tijela zasad nisu pronađena.

Dođe li do najcrnjeg scenarija bit će to samo jedna u nizu velikih tragedija koje prate ovu američku političku dinastiju, javlja BBC. Ubojstvo predsjednika Johna F. Kennedya potreslo je svijet, a samo pet godina kasnije ubijen je i njegov brat Robert.

Prošle godine mrtva je pronađena i 22-godišnja Robertova unuka Saoirse Kennedy Hill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:40