INVAZIJA NA UKRAJINU

Dramatična situacija u Kijevu: ‘Raste nervoza, prati se svaka vijest o napretku Rusa‘

Stanice podzemne željenice ostale su otvorene kako bi građani u njima mogli potražiti zaštitu od ruskih napada

Ukrajinci u skloništima

 Sergei CHUZAVKOV/AFP

Reporterka N1 Ana Mlinarić nalazi se u Kijevu odakle prati sva događanja u Ukrajini.

“U našem hotelskom skloništu sve je veća nervoza i prati se svaka vijest o napretku ruskih trupa prema Kijevu. Tu je još jedna novinarska ekipa koja nema plan povlačiti se i u najgorem slučaju zaštitu će potražiti u turskom veleposlanstvu”, javlja Mlinarić iz Kijeva.

Podsjetimo, glavni grad Ukrajine u noći na petak bio je izložen teškim napadima ruske artiljerije. Iako je uveden policijski sat, stanice podzemne željenice ostale su otvorene kako bi građani u njima mogli potražiti zaštitu od ruskih napada.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski još je jednom u petak ujutro apelirao na zapadne saveznike da pomognu Ukrajini i zaustave brutalni ruski napad, prenose agencije.

“Ovoga jutra sami branimo svoju državu. Kao i jučer, najveće svjetske sile gledaju izdaleka”, rekao je Zelenski u obraćanju naciji.

“Jesu li Rusiju uplašile jučerašnje sankcije? Na našem nebu i na našem tlu vidimo da to nije dovoljno”, dodao je.

Predsjednik je rekao da je Rusija nastavila s raketnim napadima u petak u četiri sata ujutro, ali i da su ruski vojnici zaustavljeni u napredovanju u većini pravaca. Dodao je da su udari bili usmjereni i na vojne i na civilne ciljeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:39