UZALUD SU PUCALI

Dramatična snimka širi se mrežama: Pogledajte trenutak kada ukrajinski dron pogađa rusko oklopno vozilo

Video snimka s društvenih mreža navodno prikazuje još jedan uspješan napad ukrajinskih snaga bespilotnom letjelicom na agresora

Trenutak neposredno prije udara drona u oklopno vozilo

 Screenshot/Twitter

Društvenim mrežama kruži snimka koja prikazuje trenutak kada se ukrajinski kamikaza dron zabija u rusko oklopno vozilo, dok ga vojnici Kremlja očajnički pokušavaju oboriti.

Najnovija snimka, doduše upitne autentičnosti, ukrajinskih napada na ruske snage prikazuje kako bespilotna letjelica brzo napreduje prema ruskom oklopnom vozili, dok ono vozi uskom, jednotračnom cestom kroz pustopoljinu.

Na snimci se mogu vidjeti dva vojnika na vozilu u trenutku kada se dron gotovo posve primaknuo vojnom vozilu, a jedan od vojnika bezuspješno ga pokušava oboriti ručnim oružjem.

U trenutku udara jedan vojnik ima noge u zraku, vjerojatno se instinktivno pokušavajući prebaciti kako bi izbjegnuo udar. U tom trenutku ova neprovjerena snimka završava te se ne vide posljedice udara.

Korištenje dronova kamikaza u ratu u Ukrajini pokazalo se učinkovitim oružjem za ukrajinske snage protiv ruskih oklopnih vozila. Mnogi tenkovi i drugi ratni strojevi koje je Kremlj rasporedio na bojišnici uništeni su tim oružjem, posebno u prvoj fazi rata, iako su i ruske snage s vremenom učinkovitije koristiti bespilotne letjelice na bojnom polju.

Ovaj napad navodno je uslijedio nakon najnovijeg ukrajinskog napada dronovima kamikazama 26. prosinca, u kojem je pogođena zračna baza strateških bombardera Engels duboko unutar ruskog teritorija.

Glasne eksplozije čule su se u bazi koju koriste ruski zrakoplovi Tu-95 i Tu-160, koji mogu nositi nuklearne projektile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:18