VELIKA OPERACIJA

Dramatične snimke iz pedofilske jazbine: Kako su specijalci spasili dječaka kojeg je oteo monstrum

Postrojbe su u prostoriju u kojoj dječak bio zatočen ušle pomoću brusilice jer su metalna vrata bila pojačana
Akcija spašavanja
 Ministarstvo unutarnjih poslova Ruske Federacije

Djelatnici specijalnih postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova Ruske Federacije spasili su sedmogodišnjaka kojeg je 28. rujna ove godine u selu Gorki oteo osumnjičeni 26-godišnji pedofil, piše BBC.

Akciju spašavanja u selu Makariha zajednički su predvodili ruski MUP i Interpol, koji se u slučaj uključio nakon što je jedan američki agent na "dubokom webu" uočio korisnika koji bi mogao biti povezan s otmicom. Gotovo tri tisuće ljudi sudjelovalo je u potrazi.

Kod dječaka, kojemu ime nije otkriveno, nisu zabilježene nikakve tjelesne ozljede.

Ruski je MUP objavio snimku spasilačke akcije na kojoj se može vidjeti kako pripadnik specijalnih postrojbi pomoću brusilice pokušava provaliti u prostoriju u kojoj je dječak bio zatočen. Vidi se da su vrata prostorije metalna te da su pojačana.

Na snimci se također može čuti kako osumnjičeni djelatnicima MUP-a govori da se dječak igrao na računalu u podrumu kuće.

Dječakov je otac kasnije rekao za Tass da su mališana pregledali liječnici te da mu je dobro. "Zdrav je i nije smršavio", rekao je otac. Psiholozi su angažirani kako bi obitelj lakše prebrodila ovaj traumatičan događaj.

Interpol je rekao da su policije iz više država pomogle locirati osumnjičenog pomoću njegove specijalizirane međunarodne baze podataka.

"Zahvaljujući predanom radu i brzoj reakciji svih uključenih, dječak je sada tamo gdje treba biti - sa svojom obitelji", rekao je Interpol. "Premda smo doista zadovoljni jer je ova priča završila sretno, mnogo djece još uvijek čeka da ih se spasi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:31