KORONAVIRUS U SAD-u

DRAMATIČNO OBRAĆANJE DONALDA TRUMPA: 'BIT ĆE JAKO PUNO MRTVIH! ČEKA NAS TEŽAK TJEDAN...' Amerika probila granicu od 300 tisuća potvrđenih slučajeva

 
 AFP

Broj oboljelih od koronavirusa u SAD-u premašio je 300.000 slučajeva pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins. Umrlo je 8344 osoba, oporavilo se njih 14.464, a trenutno aktivnih je 277.817 slučajeva - što je više od Italije i Španjolske zajedno.

Žarište epidemije je u državi New York gdje je u posljadnje 24 sata umrlo 630 ljudi - najviše u jednom danu. U toj je saveznoj državi ukupno 113.000 oboljelih, od kojih je 63.000 u gradu New Yorku.

'Nismo dosegnuli vrhunac epidemije, ali se približavamo', rekao je guverner New Yorka, demokrat Andrew Cuomo na konferenciji za medije i dodao da broj zaraženih ubrzano raste i na Long Islandu.

Javnosti se obratio i predsjednik SAD-a, Donald Trump, koji je rekao da će 'umrlih biti jako mnogo'.

'Bit će puno mrtvih, nažalost. Bit će mrtvih', rekao je Trump i dodao: 'Nadolazeći tjedan bit će vjerojatno najteži između ovog tjedna i onog tjedna iza. Bit će puno mrtvih. Bilo bi ih još i više da nismo sve ovo napravili, ali bit će smrti.'

Kazao je i kako će u pomoć najteže pogođenim regijama pomoći vojnici, medicinski radnici i razni drugi profesionalci.

Inače, bolnice u New Yorku sve se teže nose s ogromnim priljevom oboljelih, a mrtvačnice ne stignu sahraniti sve mrtve zbog čega su i krematoriji produžili svoje radno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:56