KORONAVIRUS U REGIJI

Drastično pao broj novozaraženih u BiH, u Sloveniji u nedjelju broj isti kao u subotu

Ministar zdravlja Republike Srpske izjavio je da se planira cijepiti ako cjepivo bude dostupno početkom sljedeće godine
Prizor iz Ljubljane
 Ales Beno/Anadolu Agency/AFP

Broj zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini drastično je pao u odnosu na prethodne dane s nova 122 slučaja, a četiri su osobe preminule.

U odnosu na petak kada je bilo 296 osoba pozitivnih na testiranju na virus SARS-CoV-2, u nedjelju je taj broj bio 2,4 puta manji.

Međutim, i broj testiranih osoba preko vikenda u BiH je manji za 1,3 puta u odnosu na radni tjedan.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH kod 84 osobe je zabilježeno oboljenje od Covida-19, a u Republici Srpskoj 38 takvih slučajeva.

U federalnome entitetu u zadnja 24 sata preminule su tri osobe, a u Republici Srpskoj jedna od zdravstvenih komplikacija izazvanih zarazom koronavirusom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se planira cijepiti protiv koronavirusa ako to cjepivo bude dostupno početkom sljedeće godine.

U Sloveniji 43 nove zaraze uz 1212 testiranih

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1212 osoba, te su potvrđene 43 nove zaraze, isti broj kao prethodni dan, kad je testirano 1708 osoba, objavila je u nedjelju slovenska vlada na twitteru.

Trenutno su hospitalizirane 23 osobe koje se liječe od Covida-19, na intenzivnoj njezi je troje pacijenata, a u subotu je na kućni oporavak otpušten jedan bolesnik, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Od početka epidemije u Sloveniji su potvrđene 3122 infekcije, a umrlo je 135 oboljelih.

Najviše novih zaraza je u dobnoj skupini od 35 do 44 godina (9), osam oboljelih je u dobnoj skupini od 45 do 54 godine, a po sedam u skupinama od 25 do 34 i od 55 do 64 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:26