DRSKA PLJAČKA

DRSKA PLJAČKA U PODRUMU Lopovi ušli iz pariških katakombi i kolekcionaru ukrali 300 butelja vina vrijednih 250.000 eura!

Prostorija u pariškim katakombama
 Benoit Tessier / REUTERS

Nepoznati lopovi ukrali su više od 300 butelja vina, vrijednih oko 250.000 eura, iz jednog privatnog podruma u Parizu, piše Guardian. Lopovi su u podrum ušli iz pariških katakombi koje se nalaze oko 20 metara ispod grada.

Katakombe su im također poslužile za iznošenje skupocjenih butelji iz podruma u elitnoj četvrti Luxembourg Gardens. Detektivi vjeruju da su lopovi istražili gdje se nalazi podrum u odnosu na katakombe te potom izbušili svoj put kroz porozni vapnenac.

- Vjerujemo da su već prije posjetili podrum i da nisu slučajno bušili prema njemu - rekao je policijski glasnogovornik za medije.

Pariške katakombe su prostorije u kojima se čuvaju kosti oko šest milijuna ljudi koje su tijekom 18. stoljeća prevezene iz pretrpanih srednjovjekovnih groblja, a zapravo su dio prastare mreže rudarskih tunela koji se protežu ispod glavnog grada Francuske. Samo je manji dio otvoren za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:08