IMA MRTVIH I RANJENIH

Drugi najsmrtonosniji dan za FBI: Agenti pokucali zlostavljaču djece na vrata, on otvorio vatru

Sumnjivac je dočekao policijske snage do zuba naoružan i na njih otvorio vatru prije nego što su mu mogli uručiti nalog za pretres
Mjesto pucnjave na Floridi
 Joe Raedle/AFP

Dva su agenta (imena nisu objavljena pa nam nije poznat njihov rod) FBI-a ubijena, a troje ih je ranjeno u pucnjavi koja je izbila u gradu Sunriseu na Floridi.

Kako navodi CNN, pucnjava se dogodila oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu dok je tim policijskih službenika kanio provesti nalog za pretres koji je naložio savezni sud u sklopu slučaja zlostavljanja djece, navodi se u izjavi specijalnog agenta FBI-a u Miamiju Michaela D. Leverocka i glasnogovornika Jima Marshalla. Fox News je naveo da je riječ o dječjoj pornografiji.

Sumnjivac je dočekao policijske snage do zuba naoružan i na njih otvorio vatru prije nego što su mu mogli uručiti nalog za pretres, a zatim se zabarikadirao. Miami Herald je objavio da se nakon nekoliko sati opsade ubio.

image
Mjesto pucnjave na Floridi
Joe Raedle/AFP

Cijeli je prostor bio u blokadi tri sata nakon čega je policija stanovnike upozorila da će još neko vrijeme na toj lokaciji biti velika prisutnost policije.

Ranjeni agenti se dobro oporavljaju, objavio je Fox News.

FBI je pokrenuo istragu budući da je rijedak slučaj da u tako banalnoj operaciji, uručivanja naloga za pretres kako bi se domogli njegovog računala, dođe do tako tragičnog obračuna. Agenti FBI-a su došli pred zgradu zajedno s pripadnicima lokalne policije čiji je automobil bio vidno parkiran pred kućom. Policija tvrdi da je riječ o zadanom protokolu u takvim slučajevima.

image
Mjesto pucnjave na Floridi
Joe Raedle/AFP

FBI je od davatelja internetskih usluga dobio adresu internetskog protokola za računalo osumnjičenika, a zatim je usporedio s fizičkom adresom osumnjičenika i nakon toga dobio nalog za pretres.

Riječ je o jednom od najsmrtonosnijih slučajeva u povijesti FBI-a. Prije 35 godina, također na Floridi, tijekom pljačke banke u South Miami-Dadeu, ubijena su dva agenta FBI-a, a ranjeno pet. Ubojice su bila dva pljačkaša. Nakon tog tragičnog događaja, agenti FBI-a su dobili pravo na bolje osobno naoružanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:23