RUGANJE

Društvene mreže gore zbog videa starog samo dva dana, pogledajte što je Trump radio Bidenu!

Trump se koronavirusom vjerojatno zarazio preko svoje savjetnice Hope Hicks koja je pozitivna na covid-19.
Donald Trump i Joe Biden na debati
 Morry Gash

Svijet je jutros obišla vijest da su Donald Trump i njegova supruga Melania, pozitivni na covid-19. Mnogi su se odmah prisjetili da je američki predsjednik izrekao pregršt obmanjujućih i neodgovornih činjenica o koronavirusu otkako je počela pandemija.

Zadnje je izrekao na debati protiv demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena u utorak navečer. Ponovno je sa skepsom govorio o učinkovitosti nošenja zaštitnih maski te se besramno rugao Bidenu.

Na pitanje voditelja dovodi li u pitanje učinkovitost maski, rekao je:

- Ne, mislim da su maske u redu. Mislim, imam ja masku ovdje. Stavim ju, znate, kad mislim da ju trebam, rekao je Trump pa se okomio na Bidena:

- Ne nosim maske poput njega. Svaki put kad ga vidite on ima masku. Čak i kada je udaljen od nekoga 60 metara on će staviti na lice najveću masku koju ste ikada vidjeli.

Trump se koronavirusom vjerojatno zarazio preko svoje savjetnice Hope Hicks koja je pozitivna na covid-19. Zasad nije poznato tko će sve morati u samoizolaciju nakon što je Trump dobio pozitivan test na koronu.

CNN-ov dopisnik za zdravstvena pitanja Sanjay Gupta istaknuo je da će se i Biden morati testirati bez obzira na to što je vjerojatno bio fizički dovoljno daleko od Trumpa tijekom debate.

- Znam da su ušli u studio s različitih strana, vjerojatno nisu bili blizu jedan drugog, ali morat će se testirati svejedno. Svi članovi osoblja izborne kampanje također. Bit će kritično, rekao je Gupta.

image
Trump i Biden na debati
Jim Watson
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:39