PRVI OBRAČUNI

Društvenim mrežama šire se snimke sukoba Wagnerovaca i ruske vojske: Prigožinove trupe napali ruski avioni?

Vojska poduzima "nužne vojne mjere" u sklopu protuterorističke operacije koja je proglašena nakon oružane pobune plaćeničke skupine
 Twitter/KyivPost

Izvor iz ruskih sigurnosnih službi potvrdio je ranije danas za Reuters da su Wagnerovi plaćenici preuzeli kontrolu nad vojnim objektima u gradu Voronježu koji se nalazi 500 kilometara južno od Moskve. Ubrzo su se na internetu pojavile snimke vojnih vozila koja se kreću tim područjem, no guverner regije Aleksander Gusev objavio je na Telegramu da su snimke lažne, prenosi The Guardian.

- Društvenim mrežama kruže lažne informacije o kolonama vojnih vozila koje se kreću preko regije Voronjež. Prema ruskom zakonu, postoji odgovornost za one koji šire takve poruke. Sve snimke će pregledavati Roskomnadzor i regionalno tužiteljstvo, rekao je Gusev.

Dodao je da vojska poduzima "nužne vojne mjere" u sklopu protuterorističke operacije koja je proglašena nakon oružane pobune plaćeničke skupine Wagner. Ukrajinske novine Kyiv Post podijelile su snimku na kojoj tvrde da se vidi da ruske zračne snage gađaju autocestu kojom se kreće privatna vojna organizacija, a ranije danas objavili su snimku pokidanog transparenta koji poziva ljude da se pridruže Wagnerovcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:17