PREMINULA 13. SVIBNJA

'DRŽAO SE SVIH RESTRIKTIVNIH MJERA' Nizozemski premijer Rutte zbog koronavirusa nije posjetio majku u domu sve do zadnjih sati njezina života

 Bart MAAT / ANP / AFP

Nizozemski premijer Mark Rutte držao se svih pravila vezanih uz koronavirus i nije osam tjedana posjetio 96-ogodišnju majku koja je bila u domu za starije, sve do posljednjih sati njezina života, objavio je u utorak njegov ured.

Mieke Rutte-Dilling umrla je 13. svibnja, pojasnio je Rutteov ured. Nije imala koronavirus, ali je u domu u kojemu je živjela bilo slučajeva bolesti covid-19.

"Premijer se držao svih restriktivnih mjera uvedenih zbog koronavirusa", stoji u priopćenju gdje se dodaje da iz tog razloga osam tjedana nije posjetio majku.

"Ipak, restrikcije ostavljaju prostora da se obitelj oprosti od umirućeg člana te je premijer ostao s majkom tijekom njezine posljednje noći".

Pojedinosti Rutteovog ponašanja objavljene su u trenutku kada se ne stišava bura u Britaniji zbog odluke savjetnika britanskog premijera, Dominica Cummingsa, da se odveze 400 kilometara od Londona za vrijeme obvezne karantene uvedene zbog virusa i tamo boravi u ladanjskoj kući obitelji.

Cummings je u ponedjeljak objasnio da je putovao kod obitelji te je tu odluku branio kao razumnu, rekavši da mu je sin bio zaražen covidom a da on i supruga ne bi imali opciju brige za njega da su se slučajno i oni razboljeli u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:36