ODALI GA DNK TRAGOVI

Državljanina Srbije (31) u Njemačkoj optužili da je iz koristoljublja ubio dvije umirovljenice

Dotični muškarac početkom prosinca sa suprugom i dvoje djece doselio se u Njemačku, a žrtvama je ukrao novac troznamenkastog iznosa

Ilustrativna fotografija njemačke policije

 Bodo Schackow/Dpa Picture-alliance Via AFP

Policija je u južnonjemačkom gradu Schwaebisch Hallu uhitila 31-godišnjeg državljanina Srbije kojeg sumnjiči za dvostruko ubojstvo i pljačku starijih osoba na području južne Njemačke, priopćilo je državno odvjetništvo u srijedu.

Tog 31-godišnjaka istražitelji sumnjiče da je u siječnju i prosincu usmrtio dvije ženske osobe u dobi od 77 i 89 godina.

Državno odvjetništvo u Schwaebisch Hallu polazi od pretpostavke da je riječ o kaznenom djelu ubojstva iz koristoljublja. Odvjetništvo govori o krađi novca troznamenkastog iznosa.

"Brojni detalji doveli su do uhićenja osumnjičenog, od DNK tragova do detaljnog opisa nakon pljačke jednog umirovljenika sredinom siječnja", priopćila je policija.

Osumnjičeni se dosad nije izjasnio o optužbama. Prema informacijama državnog odvjetništva, 31-godišnji državljanin Srbije početkom prosinca sa suprugom i dvoje djece doselio se u Njemačku.

Ubojstva umirovljenica unijela su veliku nesigurnost među građane Schwaebisch Halla i okolice. Ondje se u listopadu 2020. dogodilo slično ubojstvo koje je ostalo nerazjašnjeno. Policija sad istražuje ima li osumnjičeni 31-godišnjak veze i s tim ubojstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:35