ŽELE DA ARMENCI IZAĐU NA ULICE

DRŽAVNI UDAR U ZAČETKU? Napadači zauzeli policijsku postaju u Armeniji, ubijen jedan policajac

 REUTERS

Skupina naoružanih muškaraca zauzela je u nedjelju policijsku postaju u armenskome glavnom gradu Erevanu pri čemu je jedan policajac ubijen a dva ranjena, zahtijevajući da Armenci iziđu na ulice i podrže njihove zahtjeve za oslobađanjem oporbenih političara za koje kažu da su nepravedno u zatvoru, objavili su sigurnosni izvori.

Jedan od njihovih glavnih zahtjeva jest puštanje na slobodu Jirara Sefiliana, oporbenog političara kojega su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira. Zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja. Sefilian je oštro kritizirao armenskog predsjednika Serža Sargsjana i nezadovoljan je načinom na koji je vlada rješavala dugotrajni sukob između proarmenskih separatista i regije Nagorno-Karabah.

Sigurnosni izvori su rekli da napadači u zauzimanju policijske stanice zatočili zasad neutvrđen broj ljudi te da su pregovarači odlučni mirno riješiti situaciju. U međuvremenu su dva taoca oslobođena, rečeno je, a armenske agencije navode da je ostalo još sedam ili osam talaca. Televizijske snimke na mjestu događaja pokazuju naoružane policajce u oklopnim vozilima koji su blokirali put prema policijskoj postaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:20