VEZA S ITALIJOM

Dugina četiri dana prije smrti napala talijanskog premijera Draghija: ‘On je kvisling, kolaboracionist SAD-a‘

Dugin je bio u tijesnim odnosima s Ligom, ponajprije preko Gianluce Savoinija, koji je održavao veze Mattea Salvinija s Moskvom

Darja Dugina

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Talijanski premijer Mario Draghi je "kvisling", "kolaboracionist" Sjedinjenih Država Amerike, objavila je Darja Dugina četiri dana prije pogibije, kao urednica na svom blogu United World International.

U tom se članku, s potpisom Fabrizija Verdea, tvrdi da su "Italija i Draghi, sa svojim slijepim servilizmom spram Sjedinjenih Država, pridonijeli sadašnjem krahu Evrope, dovevši je na rub ekonomske, političke i socijalne krize". Stoga Talijani 25. rujna moraju glasati protiv establishmenta, u korist "suverene i narodne Italije".

Darja Dugina je, kao i njezin otac Aleksandr Dugin, bila veoma aktivna u pronošenju ruske nacionalističke propagande. Dugin gaji široku mrežu međunarodnih kontakata, pa su i u Italiji objavljene gotovo sve njegove knjige.

Dugin propovijeda "Četvrtu političku teoriju" koja, oslonjena na ideje Ivana Ilina i Nikolaja Gumilëva, u ime suverenističkog populizma, navodno prevladava fašizam, komunizam i liberalizam. U to ime je podržavao prvu vladu Giuseppea Contea u kojoj su koalirali suverenisti u Ligi i populisti u PoKretu 5 zvjezdica.

Dugin je dugo bio u tijesnim odnosima s Ligom, ponajprije preko Gianluce Savoinija, koji je održavao veze Mattea Salvinija s Moskvom, te ugovarao rusku pomoć Ligi, 65 milijuna dolara kroz trampu za naftu. Nije izvjesno je li ta svota i isplaćena. Ipak, kad se Salvini pridružio Draghijevoj vladi, Dugin se prebacio na podršku Giorgi Meloni i njenoj Braći Italije.

Posljednjih svojih dana Darja Dugina je orkestrirala napade i protiv Meloni. Razočarana je bila opredjeljenjem postfašističke prvakinje za Atlantski savez. Dakle, za "Atlantik", kao smrtnog neprijatelja "Evrazije" koju zagovara Aleksandr Dugin. Pa je i Dugina podršku prebacila na komuniste Marca Rizza i Antonija Ingroiu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:25