SKANDAL U BELGIJI

DVA LUKSUZNA RESTORANA UHVAĆENA KAKO TOČE VODU IZ SLAVINE U BOCE SKUPE MINERALNE Punionici bilo sumnjivo kako to da naručuju tako malo boca mjesečno

 CROPIX

Dva belgijska restorana uhvaćena su kako svojim gostima prodaju vodu iz slavine, natočenu u boce mineralne vode Val, cijenjene belgijske marke, javlja Guardian.

Mineralna voda Val popularna je zbog tvrdnji da prolazi prirodni proces pročišćavanja u pjeskovitom tlu regije u kojoj izvire, no dva restorana su, čini se, boce punile vodom iz slavine.

Direktori tvrtke Haacht, punionice vode Val, postali su sumnjičavi kada su vidjeli koliko malo boca naručuju ta dva restorana otkad su potpisala ugovor o dostavi, pa su zatražili analizu boca koje su im vraćene.

Otkrili su tragove vode iz vodovoda, no potom su naručili i sudskog vještaka koji je zaplijenio devet boca neposredno pred serviranje gostima restorana.

Haacht sada na sudu želi raskinuti ugovor s restoranima, no restorani dovode u pitanje metodologiju testiranja, zapljenu boca, te skladišne uvjete zaplijenjenih uzoraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:30