JAK SNIJEG

Dva smrtna slučaja uslijed rane snježne ‘oluje jezera‘ u SAD-u: ‘Ledeni prah‘ još će se povećati

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak

Zimska oluja u SAD-u, ilustracija

 Tayfun Coskun/Anadolu Agency Via Afp

Rana zimska oluja s tzv. efektom jezera u petak je nanijela jak snijeg na dijelove zapadne države New York, uz prijavljena najmanje dva smrtna slučaja, prekide putovanje te očekivanje da će se "ledeni prah" povećati tijekom vikenda.

Oluja, koja je puhala s jezera Erie i Ontario, nanijela je do 1,5 metra i više snijega, a vlasti su priopćile "kako se čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanog udara zbog prenaprezanja tijekom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Erie".

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak, puno prije početka zime 21. prosinca.

Oluja s efektom jezera izazvala je sporadične nalete jakih oborina tijekom dana, zatrpavši neka područja snijegom od nekoliko stopa, a očekuje se da će potrajati do nedjelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Do petka navečer, meteorološka služba izvijestila je o 1,7 metara snijega izmjerenom u selu Orchard Park u okrugu Erie, 25 kilometara južno od Buffala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 13:12