NOVA TRAGEDIJA

Dva tjedna nakon smrti mališana u Maroku, u Afganistanu umro dječak (6) koji je također upao u bunar

Spašavanje petogodišnjaka u Maroku pratio je cijeli svijet, a nedugo nakon toga sličan se slučaj dogodio u afganistanskom selu

Akcija spašavanja upalog dječaka

 Javed Tanveer/AFP

Tužna vijest, preminuo je dječak koji je četiri dana bio zatočen u bunaru u Afganistanu. To je druga slična tragedija u kratko vrijeme, nakon što je u bunar u Maroku upao petogodišnjak Rayan, a veliku akciju njegovog spašavanja pratio je cijeli svijet, no kada je izvučen, preminuo je u bolnici.

Spasitelji su šestogodišnjeg Afganistanca Haidara izvukli iz bunara nakon bjesomučne borbe da ga se spasi. No, dječak je bio bez svijesti i nije disao kada je pronađen na jugu provincije Zabul. Još od četvrtka iz bunara nisu dopirali nikakvi glasovi, javlja BBC.

Haider je u bunar upao u selu Shokak nakon što je pao s ceste u utorak. Zapeo je na dubini od oko 10 metara, u jami za koju se pretpostavlja da je duboka oko 25 metara.

- S velikom tugom javljamo da je mladi Haidar zauvijek otišao - rekao je savjetnik talibanskog ministra unutarnjih poslova Anas Haqqani.

BBC podsjeća kako je do nove tragedije došlo samo dva tjedna nakon što je dječak u sličnim okolnostima preminuo u Maroku nakon što je bio također zarobljen u bunaru četiri dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:31