CIRKUS U ŠPANJOLSKOJ

'DVIJE GODINE OKA NISMO SKLOPILI, TAJ ZVUK NAS JE IZLUĐIVAO' Bračni par odlučio razvaliti zid, ono što su zatekli tamo ih je zebezknulo

 
 Sergio Guerrero, screenshot

Bračni par u Španjolskoj noćima nije mogao spavati zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi. Taj ih je zvuk dvije godine izluđivao, a onda su otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile masivno gnijezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pinos Puente u blizini Granade, javlja Daily mail.

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli spavati. Tek je kasnije utvrđeno da se radi o pčelama pa su u pomoć pozvali lokalnog pčelara Sergia Guerrera.

Sergio Guerrero, screenshot

U video snimci koja je objavljena na internetu vidi se kako Guerrero radi na čišćenju ogromne košnice, a procjenjuje da se u njoj nalazi čak 80.000 pčela. Zauzele su velik dio zida i raširile se gotovo cijelom visinom spavaće sobe. Snimku možete pogledati OVDJE.

Guerrero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u micanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija. O ovom je slučaju rekao da ne razumije kako su ti ljudi mogli gotovo dvije godine živjeti s toliko puno pčela.

Sergio Guerrero, screenshot

'Košnica je bila zaglavljena tamo i oni nisu mogli spavati. Cijele su noći slušali zvuk pčela. Trebalo mi je sedam sati da košnicu izvadim, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu. Cijeli je proces prošao bez problema', rekao je Guerrero, koji je uz pomoć posebnog sustava za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno.

Sergio Guerrero, screenshot

Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je s klimatskim promjenama jer je stabala sve manje, kaže Guerrero.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2023 16:22