VATRENA STIHIJA

Dvije osobe nestale u velikom požaru u Coloradu, Biden proglasio nacionalnu katastrofu

Američki predsjednik Joe Biden proglasio je nacionalnu katastrofu te izdvojio novac iz saveznih fondova za pomoć stradalima
 Michael Ciaglo/Getty Images/AFP

Dvije osobe još se vode kao nestale u šumskom požaru u zapadnoj američkoj državi Colorado zbog čega su tisuće ljudi evakuirane, a uništeno je gotovo tisuću kuća, objavile su vlasti u nedjelju.

Jedna od triju osobe koje su se vodile kao nestale pronađena je, rekao je šerif okruga Boulder Joe Pelle u nedjelju.

Dužnosnici su isprva rekli da nema dojava o žrtvama i nestalima u požaru koji je izbio u četvrtak ujutro u sjevernom predgrađu Denvera.

Udari vjetra od 160 kilometara na sat raspirili su požar prema gradovima Superior i Louisville i stanovništvo je moralo biti evakuirano.

U približno dva sata vatra je progutala 6000 hektara, rekli su dužnosnici.

Šerif Pelle je rekao da su dvije nestale osobe, kojima nije naveo imena, živjele u kućama koje su izgorjele.

Prema njegovim riječima uništena je 991 kuća u Superioru i Louisvilleu čime je taj požar najrazorniji u povijesti te američke savezne države u smislu gubitka krova nad glavom.

U nedjelju šerifovi zamjenici išli su s obučenim psima za pronalaženje poginulih od kuće do kuće u pokušaju da utvrde ima li žrtava.

Američki predsjednik Joe Biden proglasio je nacionalnu katastrofu te izdvojio novac iz saveznih fondova za pomoć stradalima i za oporavak gospodarstva u tom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:47