DRAMA U MELILLI

Dvije tisuće afričkih migranata pokušalo ući u španjolsku enklavu. Sanchez: To je napad na naš teritorijalni integritet

Sanchez je optužio "mafiju koja se bavi trgovinom ljudima" za odgovornost za "nasilni napad" u kojem je život izgubilo 18 migranata

Španjolski premijer Pedro Sanchez

 Jesús Hellín/Zuma Press/Profimedia/Jesús Hellín/Zuma Press/Profimedia

Španjolski premijer Pedro Sanchez nazvao je u subotu dramu u Melilli kada je dan ranije gotovo 2000 afričkih migranata pokušalo silom ući uz tu španjolsku enklavu unutar teritorija Maroka, "napadom na teritorijalni integritet" Španjolske.

"Radi se o napadu na teritorijalni integritet naše zemlje", rekao je na konferenciji za novinare u Madridu.

Sanchez je optužio "mafiju koja se bavi trgovinom ljudima" za odgovornost za "nasilni napad" na granici Maroka i Melille u kojem je život izgubilo 18 migranata.

"Ako je netko odgovoran za ono što se dogodilo na granici, to je mafija koja se bavi trgovinom ljudima", istaknuo je premijer.

Po zadnjim podacima marokanskih vlasti, 18 ilegalnih migranata poginulo je kada je gotovo dvije tisuće njih pokušalo ući u Melillu, španjolsku enklavu u Maroku.

Oni su nahrupili na visoku ogradu koja okružuje enklavu, što je izazvalo njihov sukob sa snagama sigurnosti.

Tijekom proteklih deset godina španjolske enklave Melilla i Ceuta, koje se nalaze na afričkoj sjevernoj obali, postale su magnet za migrante uglavnom iz subsaharskih područja koji pokušavaju ući u Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:06