TRAGEDIJA U BELGIJI

Dvojac koji je pokosio karnevalsku povorku bio je pod utjecajem opijata? ‘Vole aute i brzu vožnju...‘

Stručnjaci proučavaju elektroničke dijelove tog ‘dosta novog modela automobila‘ koji bi mogao dati odgovore na mnoga pitanja

Mjesto nesreće u Strepy-Bracquegniesu

 Kenzo Tribouillard/AFP

Dvojica muškaraca koji su se vozilom zaletjeli u karnevalsku povorku u Belgiji u ponedjeljak su dali iskaz pred istražnim sucem i obavlja se toksikološka analiza, objavilo je državno odvjetništvo u Monsu.

Jedan od dvojice muškaraca koji su bili u vozilu bio je pozitivan na alkotestu, no "po svemu sudeći" on nije bio za upravljačem, rekao je državni odvjetnik iz Monsa Ignacio de la Serna.

Laboratorijske pretrage trebale bi pokazati jesu li počinitelji bili pod utjecajem opojnih sredstava, rečeno je pri čemu je spomenut ecstasy.

Dvojica muškaraca zovu se Paolo i Nino, rođaci su u dobi od 32 i 34 godine, a vraćali su se iz diskoteke kada su zaletjeli u karnevalsku povorku u selu Strépy-Bracquegnies s tragičnim ishodom: šest mrtvih, deset teško ranjenih osoba i dvadesetak s lakšim ozljedama.

image

Karneval u Strepy-Bracquegniesu

Nicolas Maeterlinck/AFP

Vlasti su za sada isključile hipotezu o atentatu.

Saslušani muškarci "nisu do sada dali objašnjenja", rekao je Serna i dodao "Imamo informacije da su ljubitelji vozila i brzine, no sve je sada vrlo nejasno (...) U 2017. jednome od njih bila je oduzeta vozačka na nekoliko mjeseci".

Otvorena je istraga za "ubojstvo", no može biti preinačena tijekom istrage.

"Iznenađuje brzina te izostanak kočenja", rekli su istražitelji, a stručnjaci minuciozno proučavaju vozilo, posebno elektroničke dijelove tog "dosta novog modela automobila" koji bi mogao dati odgovore na dosta pitanja, rekao je Serna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:53