COVID U LUXEMBURGU

Dvoje ministara pozitivno na covid-19 nakon sastanka EU-a, Grlić-Radman negativan

Austrijski Alexander Schallenberg i belgijska ministrica Sophie Wilmes sjedili su jedno pored drugoga
Alexander Schallenberg
 Lisi Niesner/AFP

Ministri vanjskih poslova Austrije i Belgije bili su pozitivni na testu na koronavirus nakon sudjelovanja na sastanku s kolegama iz Europske unije održanom ovoga tjedna.

Austrijski Alexander Schallenberg i belgijska ministrica Sophie Wilmes sjedili su jedno pored drugoga tijekom zajedničkog doručka na sastanku EU-ovih ministara vanjskih poslova u ponedjeljak u Luxembourgu, priopćilo je austrijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Wilmes je u subotu, dan nakon što se povukla u samoizolaciju zbog simptoma covida-19, objavila da je bila pozitivna na testiranju.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u petak je negativan na testiranju i nije bio u bliskom kontaktu sa Schallenbergom, reklo je njegovo ministarstvo, dok će švedska ministrica Ann Linde raditi od kuće dok ne dobije negativan rezultat testa, objavilo je njeno ministarstvo.

Više drugih ministara vanjskih poslova, uključujući francuskog Jean-Yvesa Le Driana i Španjolke Aranche Gonzalez Layen, posljednjih su dana bili negativni na testiranjima. Grčki Nikos Dendias "vrlo se često testira na covid-19, s obzirom na česta putovanja, i dobro je", rekao je izvor iz grčkog ministarstva.

Na sastanku je bio i hrvatski ministar Gordan Grlić-Radman, ali njegov nalaz je negativan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2021 11:28