NESREĆA U SRBIJI

DVOJE TINEJDŽERA UTOPILO SE NAKON NOĆNE ZABAVE 'Čekala sam da isplivaju ali ih nije više bilo'

 Damir Glibušić/CROPIX

Kako bi se osvježili usred ljetnih vrućina, troje mladih iz sela Belegiš u Srbiji odlučili su se okupati u Dunavu, a sve je na kraju završilo tragično.

Bojan Jovanović (18) i Miloš Bešević (18) utopili su se u subotu nepredvidljivoj rijeci, dok je njihova prijateljica Sandra Jovanović (18) uspjela izvući živu glavu.

Nju je spasio Veljko Lazić i to tako što ju je zgrabio za kosu i izvukao iz Dunava. Nakon ove tragedija djevojka je zatečena na mjestu nesreće gdje je pokušavala razumjeti što se zapravo dogodilo u 'najbolnijih pet minuta u njenom životu, piše Blic .

- Miloš je prvi ušao u vodu, a za njim smo krenuli Bojan i ja. Voda nije bila duboka, do kukova. Miloš se odjednom počeo utapati. Ne znam kako ni zašto, Pružila sam mu ruku, a onda smo se u sekundi oboje počeli utapati. Zgrabio me nogama. Voda nas je vukla dolje, a noge i ruke su mu utrnule. Borili smo se, a Bojan je skočio i nekako sam izašla na površinu. Pokušao je izvući i Miloša, ali nije uspio. Obojica su samo potonula. Čekala sam da isplivaju, ali ih nije više bilo - ispričala je Sandra za Blic .

Na mjesto nesreće su prvi stigli Veljko Lazić i Zoran Vidojević koji je krenuo sa svojim čamcem do njih nakon što je čuo pozive u pomoć.

- Sandru sam izvukao, stavio je u čamac, ali njih više nije bilo. Da su ostali na površini još minutu, dvije, izvukli bi ih. Vjerojatno ih je brzac odnio - rekao je Vidojević.

Inače, ovo troje mladih prijatelji su još iz osnovne škole. Ove godine su završili srednju školu te su planirali odlazak na studiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:35