EKSKLUZIV JUTARNJEG

Dženanin odvjetnik: ‘Ona nije mogla ubojici odati lokaciju, pa pogledajte gdje je radila‘

Ona, a njezin odvjetnik, tvrde da mlada policajka uopće nije imala vezu s okrutnim ubojicom

Dženana Selimović (desno)

 Društvene Mreže/

Dženana Selimović, mlada policajka iz Gradačca, navodna ljubavnica ubojice Nermina Sulejmanovića koja mu je navodno dala adresu skrovišta u koje je od njega pobjegla Nizama Hećimović, u kojem ju je pronašao, unakazio, oteo iz kuće i na koncu je likvidirao metkom u čelo, jutros se trebala vratiti u Gradačac.

U vrijeme krvavih događanja bila je na ljetovanju u Italiji. Osim što će zbog sumnje za druženje s osobom iz krim miljea biti podvrgnuta disciplinskom postupku, prijeti joj suspenzija. Njezinu ulogu u otkrivanju Nizamina skrovišta ispituje i tužiteljstvo Tuzlanskog kantona, a prijete joj i ubojstvom, rekao je njezin odvjetnik Bakir Hećimović za Jutarnji.

Dženanu smo kontaktirali, javila se i uputila nas na odvjetnika koji joj je sugerirao da ne razgovara s medijima. Zbog "linča na društvenim mrežama i u medijima", odvjetnik kaže da se Dženana s pravom boji za svoj život pa je najavio da će za nju zatražiti zaštitu.

- Mojoj se branjenici prijeti životom i rano ujutro ću kontaktirati Tužilaštvo tuzlanskog kantona i zatražiti da dobije zaštitu 24 sata, i to od strane pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu, sve dok se ne utvrdi je li ona odgovorna za to što joj se stavlja na teret. Njezin je život u ovom trenutku ugrožen - rekao nam je u utorak navečer. Danas smo ga pokušavali nazvati da saznamo je li zaštita i odobrena, ali nije odgovarao na poziv.

Dženana Selimović tvrdi da nije imala nikakvu vezu osobne prirode s krvnikom Sulejmanovićem koji je supruzi pucao u glavu pred očima njihove devetomjesečne kćeri Lene, koja je ležala i plakala u majčinoj krvi na keramičkim pločicama terase vikendice u Sibovcu. Bošnjački mediji, međutim, kažu da za njihovu vezu imaju dokaze.

- Ono što vam mogu reći je da moja branjenica, Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška kaznena djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju. Istražni organi Tuzlanskog kantona u suradnji s tužilaštvom provode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubojicom. Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svatko svakog zna, pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak. Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima - rekao je za Jutarnji odvjetnik istog prezimena kao što se prezivala ubijena Nizama, Hećimović.

Dženana Selimović je, prema pisanju bosanskih medija, trenirala u teretani u kojoj je kao trener radio Sulejmanović, a čiji je vlasnik odnio njegovu kćer s mjesta zločina, o čijoj su brutalnosti pisali i najveći svjetski mediji.

Zbog objava na Dženaninom Facebook profilu, koje su redom o zlostavljanju žena, u Gradačcu ima i onih koji vjeruju da je i ona bila jedna od njegovih žrtava.

- Pogledajte profil, objava za objavom o zlostavljanim ženama. ‘Dovoljan je ženi samo jedan psihopata da joj se prošeta kroz život. I da joj toliko zgadi život, muškarce i sve ostalo...‘, citirala je 25. siječnja Stefana Simića. Uz tu je objavu naslikana slika žene s povezom preko očiju. Ni mjesec dana ranije, 5. prosinca, objavila je fotografiju mladenke s okom zatvorenim ogromnom, crnom masnicom. Na Svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama objavila je post s plakatom ‘STOP nasilju nad ženama‘. Još u veljači 2022. godine na svoj je profil stavila status ‘Čuvajte se dragi moji psihopata‘. Na vijest o Nizaminoj smrti stavila je njezinu crno bijelu fotografiju i napisala ‘... ime i prezime, od krvi i mesa, sa srcem i dušom‘.

Zbog ovakvih objava ima i onih koji vjeruju da je i Dženana osjetila Sulejmanovićem bijes. Iako ona tvrdi, a to nam je rekao i njezin odvjetnik, da uopće nije imala vezu s okrutnim ubojicom, sudeći prema komentarima ispod njezinih objava, nitko u to ne vjeruje. Uz vrijeđanja i psovke, u komentarima se, kaže njezin odvjetnik, poziva na "Dženanin linč".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 15:35