ISIS SE RADUJE

DŽIHADISTI SLAVE MASAKR Djeci i muškarcima u Siriji dijele slatkiše zbog 'blagoslovljenog napada na križare'

 ISIS

Internetski portal Vijesti ummeta na bosanskom jeziku koji prenosi stajališta Islamske države (IS) i ekstremističkih skupina pozdravio je terorističke napade na Bruxelles te je zaprijetio novim terorističkim napadima na 'križarske države' kao odmazdu za napade na IS.

- Ponavljamo križarskim zemljama da ih očekuju crni dani od Islamske države zbog neprijateljstva i borbe koju vode protiv nje. A ono što slijedi je, Alahovim dopuštenjem, još žešće i gorče - navode Vijesti ummeta koje podržavaju terorističke aktivnosti Islamske države.

Pozdravili su terorističke napade u središtu Belgije.

- Alahovom milošću i uspjehom, skupina specijalnih operativaca vojske ISIL-a, Alah joj ponos dao, izvršila je napad na belgijske križare, koji se nisu prestali boriti protiv islama i njegovog naroda. Alah je pomogao našu braću i ubacio strah i teror u srca križara i to u njihovom uporištu - dodaje se u obavijesti portala Vijesti ummeta.

Pri tome su pojasnili kako je nekoliko vojnika terorističke organizacije ISIL-a u Bruxellesu izvelo napad opasani eksplozivnim pojasima i strojnicama napadajući precizno odabrane mete u Bruxellesu, glavnom gradu Belgije.

Vijesti ummeta izvješćuju da su u napadu ubili više desetaka križara te ranili više od 210 državljana 'ostalih križarskih zemalja', te su pri tome naveli kako zahvala za to 'pripada samo Alahu'.

- Hvala Alahu na preciznosti i uspjehu. Molimo Alaha da primi našu braću među šehide (mučenike) - navode Vijesti ummeta.

Nakon što je Islamska država preuzela odgovornost za terorističke napade u Bruxellesu, na internetu su objavili i fotografije koje prikazuju džihadiste kako stanovnicima u Siriji dijele slatkiše kako bi proslavili masakr koji su počinili u Europi.

Vreće slatkiša militanti su dijelili djeci i muškarcima u pokrajini Deir Ezzor na istoku zemlje.

Uz fotografije je priložena i izjava koja opisuje kako ISIS dijeli muslimanima slatkiše u radosti zbog blagoslovljenog napada protiv 'križara' u Bruxellesu.

Na fotografijama nema nijedne žene, a muškarci koji dijele slatkiše su naoružani.

Ove fotografije objavili su u trenutku kada je potvrđena informacija o smrti 34 ljudi.

ISIS je zaprijetio da će nakon ovog napad biti još okrutniji.

- Obećavamo državama koje su dio koalicije protiv Islamske države da će zbog svoje agresije na nas doživjeti crne dane. Ono što slijedi bit će još gore! - glasi poruka ISIS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:28