BIVŠI ŠEF

Ecclestone šokirao izjavom: ‘Crnci su veći rasisti‘; Formula 1: ‘Ne slažemo se‘

Vodstvo formule 1 poručivši kako se ne slaže s izjavama bivšeg čelnika tog sporta o rasizmu i jednakosti

Bernie Ecclestone
 Damjan Tadić/Cropix

Bivši šef formule 1 Bernie Ecclestone izazvao je brojne polemike kazavši u razgovoru za CCN kako su "u mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego bijelci."

Upitan da potkrijepi tvrdnju da su 'crni ljudi veći rasisti od bijelaca', Ecclestone je kazao kako je to nešto što je "primijetio".

Dodao je i kako je "glupo" uklanjanje spomenika usred pritiska pokreta Black Lives Matter.

Na pitanje je li Formula 1 trebala učiniti više u borbi protiv rasizma, Ecclestone je kazao: "Mislim da se prije nitko nije brinuo zbog toga. Oni su previše zauzeti borbom za pobjede u utrkama ili pronalaženjem sponzora ili nešto slično."

Nakon istupa 89-godišnjeg Britanca, oglasilo se vodstvo formule 1 poručivši kako se ne slaže s izjavama bivšeg čelnika tog sporta o rasizmu i jednakosti.

"U vrijeme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi se u potpunosti ne slažemo sa izjavama Ecclestonea kojima nema mjesta u Formuli 1 ili u društvu", navodi se u priopćenju.

Formula 1 je ukazala kako je Ecclestone napustio organizaciju 2017. godine i da je njegova titula počasnog predsjednika istekla u siječnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 21:55