KAOS U BEOGRADU

Ekipa Hitne napadnuta nožem: ‘Kašljao je, zamolili smo ga da stavi masku, a onda je počela drama...‘

Pacijent ih je nazvao i pitao tko će njega odvesti u Dom zdravlja da mu se izmjeri temperatura, jer nema u kući toplomjer
Ilustracija
 Milos Miskov/AFP

Jutros u pet sati ekipa beogradske Hitne pomoći napadnuta je na terenu. Incident se dogodio nakon što je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

- Pacijent je kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne vjeruje u maske i ne vjeruje u mjere. Izvadio je nož i pošao ga ubosti. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo policiju koja je intervenirala, navela je za RTS dr. Ivana Stefanović i dodala kako je upravo pacijent nazvao Hitnu te upitao tko će ga odvesti u Dom zdravlja da mu se izmjeri temperatura, jer u kući nema toplomjer.

Prema njenim riječima, policijski načelnik je nakon incidenta pitao je li potrebno poslati drugu ekipu Hitne pomoći jer se pacijent žalio na bol u prsima, međutim on je sve odbio.

- Pandemija traje skoro dvije godine, minimum je da svi u kući imamo toplomjere i da možemo izmjeriti temperaturu, navela je liječnica Stefanović.

Dodala je kako je neophodno izmjeriti temperaturu i nositi maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uvjerenja, jer tko će pomagati građanima ako se razbole liječnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28