KAOS U LOUVREU

Eksces na reviji Louisa Vuittona: Aktivistkinja upala među modele, osiguranje je oborilo i iznijelo s revije

Članovi obitelji Arnault začuđeno su se pogledavali, a francuske glumice Isabelle Huppert i Catherine Deneuve nisu ni trznule
Aktivistkinja upala na reviju Louisa Vuittona
 Christophe Archambault/AFP

Ekološka aktivistkinja upala je na reviju francuske modne kuće Louis Vuitton s natpisom "prekomjerna konzumacija = istrebljenj"e, piše Reuters.

Aktivistkinja je u ime organizacija Amis de la Terre France i Youth for Climate and Extinction Rebellion, s natpisom koji osuđuje prekomjernu konzumaciju i njen utjecaj na okoliš, prošetala modnom pistom zajedno s modelima. To je izazvalo komešanje u publici.

image
Aktivistkinja upala na reviju Louisa Vuittona
Christophe Archambault/AFP


Dok su se Bernard Arnault, šef multinacionalnog konglomerata specijaliziranog za luksuzne proizvode LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, i drugi članovi obitelji Arnault samo začuđeno pogledavali, legendarne francuske glumice Isabelle Huppert i Catherine Deneuve nisu se ni trznule tijekom navedenog ekscesa.

image
Aktivistkinja upala na reviju Louisa Vuittona
Christophe Archambault/AFP


Osiguranje je ubrzo prosvjednicu oborilo na tlo te je iznijelo s revije. Tijek revije nije nimalo izmijenjen uslijed neočekivanog upada. Modeli su neometano, uz instrumentalnu glazbenu podlogu, nastavili hodati pistom postavljenom uzduž hodnika u muzeju Louvre.

Revija je napravljena u punk stilu. Neki od modnih detalja bili su žičani viteški ukrasi za glavu te punkerske čizme ukrašene šiljastim metalnim dijelovima.

Organizacija Amis de la Terre France objasnila je svoju odluku da prekine upravo Louis Vuittonovu modnu reviju:
- LVMH je svjetski lider u proizvodnji luksuznih artikala pa snosi odgovornost za trend pojačane proizvodnje i neprestanu produkciju novih kolekcija - rekla je Alma Dufour, glasnogovornica organizacije.

image
Aktivistkinja upala na reviju Louisa Vuittona
Christophe Archambault/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:09