DRAMA U LONDONU

Eksplozija ispred Buckinghamske palače, uhićena jedna osoba: Policija objavila što se dogodilo

Do uhićenja je došlo u trenutku pripreme policije i sigurnosnih službi za krunidbu kralja Charlesa III. u subotu
 Ben Roberts-haslam/Pa Images/Profimedia/Ben Roberts-haslam/pa Images/profimedia

Britanska policija uhitila je muškarca večeras nakon što se približio vratima Buckinghamske palače i na tlo palače bacao predmete "koji su izgledali kao patrone za sačmaricu", objavila je londonska Metropolitanska policija.

image
Ben Roberts-haslam/Pa Images/Profimedia/Ben Roberts-haslam/pa Images/profimedia

Nakon što ga je policija pritvorila oko 19 sati kada je prišao vratima palače, postavljen je kordon. Uhićen je zbog posjedovanja oružja, javlja Scotland Yard. Nema izvješća o ozlijeđenima.

Policija je priopćila kako su utvrdili da je uhićeni muškarac posjedovao i sumnjivu torbu. Nakon procjene stručnjaka, iz predostrožnosti je izvršena kontrolirana eksplozija.

Kralj Charles III. i njegova supruga Camilla nisu bili u palači u to vrijeme, javlja BBC te dodaje da je policija i dalje na mjestu događaja, a u tijeku je očevid.

"Muškarac je uhićen na temelju sumnji o posjedovanju ofenzivnog oružja", priopćila je policija.

Do uhićenja je došlo u trenutku pripreme policije i sigurnosnih službi za krunidbu kralja Charlesa III. u subotu, kad bi se trebali okupiti veliki redovi ljudi na ulicama Londona, a formalnoj svečanosti prisustvovati čelnici mnogih zemalja

Charles III. (74) postao je kraljem u trenutku smrti majke Elizabete II. u rujnu prošle godine. Postao je tada i šef 14 država Commonwealtha, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:31