TRAGEDIJA

Eksplozija plina u klinici u Teheranu, najmanje 13 poginulih, više ranjenih

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja
 Amir Kholousi/AFP

Trinaestero ljudi je poginulo, a šestero je ranjeno u eksploziji u zdravstvenoj klinici na sjeveru glavnog iranskog grada Teherana, objavila je novinska agencija Fars pozivajući se na službene izvore.

Do eksplozije je došlo zbog curenja plina, kazao je zamjenik guvernera Teherana Hamid Reza Goudarzi za državnu televiziju.

Deset žena i tri muškarca smrtno su stradali u eksploziji, kazao je zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi.

Video postavljen na društvenim mrežama pokazao je da je došlo do više eksplozija na jednom mjestu na sjeveru grada, dok drugi prikazuje vatrogasce kako koriste ljestve da bi se dokopali krova zgrade.

image
Amir Kholousi

Reuters nije mogao odmah provjeriti autentičnost objavljenih video snimaka.

Vatra koja je izbila nakon eksplozije ugašena je, kazao je za državnu televiziju glasnogovornik teheranske vatrogasne postaje  Jalal Maleki.

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja.

Prošlog je tjedna došlo do eksplozije na osjetljivom vojnom postrojenju u blizini Teherana za koju je ministarstvo obrane navelo da je uzrokovana curenjem spremišta za plin. Tada nije bilo prijavljenih žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2021 18:51