MEKSIKO

'EKSPLOZIJA SE ČULA 10 KILOMETRA OD TVORNICE' Najmanje troje mrtvih i 30 ozlijeđenih u incidentu u petrokemijskom kompleksu

Smoke rises from the explosion site at Mexican national oil company Pemex's Pajaritos petrochemical complex in Coatzacoalcos, Veracruz state, Mexico, April 20, 2016. REUTERS/Angel Hernandez FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVE
 STRINGER / REUTERS

MEXICO CITY - Najmanje tri osobe poginule su a još ih je trideset ranjeno u snažnoj eksploziji do koje je došlo u srijedu u naftnom kompleksu u državi Veracruz, na istoku Meksika, objavile su vlasti.

Do eksplozije je došlo kasno navečer u srijedu u postrojenju tvornice Petroquimica Mexicana de Vinilo, udruženoj s Pemexom i Mexichemom, u Coatzacoalcosu, blizu Meksičkog zaljeva.

Guverner Veracruza Javier Duarte kazao je na televiziji da su u eksploziji poginula tri radnika te da je trideset osoba ranjeno.

"Sa žaljenjem javljamo da se broj ranjenih penje prema 30", objavio je na Twitteru naftni div koji zasad nije potvrdio smrtne slučajeve niti naveo uzroke nesreće.

Stotinjak zaposlenih u tvornici evakuirano je kao i nekoliko škola i ureda u susjednim općinama.

Guverner Duarte, koji je došao na lice mjesta, kazao je da se "ta vrlo jaka eksplozija" čula 10 kilometara uokrug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:35