POGLEDAJTE PRIZORE

Eksplozija sreće u selima na SI Ukrajine, ljudi trče u zagrljaj vojnicima: ‘Dečki, jeste li za palačinke?!‘

Na internetu su se pojavile snimke koje navodno prikazuju kako stanovništvo dočekuje ukrajinske vojnike na oslobođenim područjima

Doček ukrajinskih vojnika u Balakliji

 Screenshot/Natalija Gumenjuk/Twitter

Društvenim mrežama šire se snimke koje su navodno snimljene u ukrajinskom gradu Balaklija u blizini Harkiva, a prikazuju mještane kako dočekuju vojnike nakon što su grad oslobodile ukrajinske snage.

Balaklija se nalazi oko 70 kilometara jugoistočno od grada Harkiva, u središtu teritorija na kojem je Ukrajina pokrenula veliku protuofenzivu na istoku Ukrajine.

Video isječak koji je, kako javlja The Guardian, na Twitteru objavila ukrajinska novinarka Natalija Gumenjuk prikazuje muškarce i žene kako izlaze iz kuće i u suzama grle osloboditelje te ih pozivaju na palačinke, kako je navela Gumenjuk.

"Dečki, ostalo nam je palačinki, želite li?", pitaju ih. "Malo kasnije, molim vas, bolje se sakriti, još je moguće granatiranje", odgovaraju vojnici.

"Mogla bih gledati beskonačno", emotivno dodaje Natalija Gumenjuk.

Na drugoj snimci dvije žene slave, pozdravljaju vojnike, grle ih snimaju ‘selfije‘ s njima na trgu.

U četvrtak su ukrajinske oružane snage objavile da su od početka tjedna oslobodile više od 20 mjesta u područjima pod okupacijom ruskih snaga u regiji Harkiv.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da je ukrajinska vojska vratila od početka rujna pod svoj nadzor više od 1000 kilometara četvornih svojega teritorija koji je Rusija okupirala.

"U obrambenoj operaciji koja još traje, naši junaci već su oslobodili desetke naselja", rekao je Zelenski u obraćanju u četvrtak navečer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:33