CILJANI NAPAD

Eksplozija u Njemačkoj: Korona-skeptik s mrtvom majkom raznio stan i ozlijedio 12 osoba!

Bild javlja kako je bilo riječ o više manjih eksplozija te da su napadači u međuvremenu svladani
 Roberto Pfeil/Afp

NOVO - Policija je otkrila da je ženska osoba pronađena u stanu već duže vrijeme mrtva, a njezin sin (60), čovjek koji je izazvao ekspoziju, uhićen je. Još se ne znaju pojedinosti o čovjeku, ali njemački mediji ističu da je bio žestoki poricatelj korone, te da su društvene mreže pune njegovih poruka...


Dvanaest osoba ozlijeđeno je u četvrtak u eksploziji na najvišem katu stambene zgrade u gradu Ratingenu na zapadu Njemačke. Vlasnik stana u međuvremenu je uhićen, a u stanu je navodno pronađeno i tijelo. U tijeku je opsežna istraga policije, vatrogasaca i drugih službi kako bi se ustanovilo što se dogodilo.

Herbert Reul, ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije, potvrdio je da je prema preliminarnim nalazima istrage u eksploziji ozlijeđeno deset vatrogasaca i dva policajca, a sigurnosni izvori kazali su da ne mogu isključiti ciljani napad.

Policija i vatrogasci pozvani su u pomoć ozlijeđenoj osobi, a kada su stigli, na vratima stana odjeknula je eksplozija, rekao je glasnogovornik policije. Predstavnik stanara oko deset sati ujutro pozvao je policiju jer je primjetio da je poštanski sandučić jednog od stanara prepun. Policija je zatim poziv preusmjerila vatrogascima koji su trebali otvoriti vrata, piše Focus.de.

Lokalni mediji javljaju da su na okolnim balkonima bili postavljeni snajperisti, a Bild kako je bilo riječ o više manjih eksplozija te da su napadači u međuvremenu svladani. Iz stambene zgrade iznesen je muškarac koji je na nosilima prebačen u vozilo hitne pomoći pokriven dekom, izvjestio je jedan od novinara.

U stan su upali specijalci i uhitili 60-godišnjeg muškarca, rekla je glasnogovornica policije. Još nije utvrđeno je li to ista osoba koja je na nosilima iznesena iz zgrade. Nakon uhićenja, u stanu je pronađeno tijelo, što je potvrdio ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije.

image
Roberto Pfeil/Afp
image
Roberto Pfeil/Afp
image
Roberto Pfeil/Afp

Čim su vatrogasci i policajci ušli u stan, uslijedio je pakao. Nešto je gorilo, a odmah potom uslijedila je eksplozija. Prema informacijama njemačkih medija, u stanu su živjeli majka i sin.

Prema informacijama iz Spiegela, do eksplozije je došlo tijekom upada u stan s ranije poznatim antivakserom i zagovornikom brojnih teorija zavjere.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser trebala bi danas poslijepodne dati izjavu o incidentu, javlja ZDF.

image
Roberto Pfeil/Afp
image
Roberto Pfeil/Afp
image
Roberto Pfeil/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:37